Samenwerken? Trommelen dus!

De zoveelste verandering

Jullie kennen het vast allemaal. Alweer een verandering op je werk. Het management heeft op de hei van alles bedacht en wij mogen het uitvoeren. Tssssssss. Welkom in deze wereld waarin verandering onze enige constante factor lijkt te zijn. Wees ook welkom in mijn praktijk van alledag. Blijkbaar haal ik veel voldoening om met anderen te stoeien over, ik noem het liever dansen met, het WAT, WAAROM en HOE van veranderingen op jouw werk. Ons werk eigenlijk.

WOZL Heerlen

Zo ook bij Werkvoorziening Oostelijk Zuid Limburg (WOZL). Als externe procesbegeleider mag ik een belangrijke en ook moeilijke transitie mee vormgeven. In volledige co-operatie met WOZL zelf en 2 externe ervaringsdeskundigen die ook nog eens coach zijn. De inhoud van de transitie is ingegeven door de wet der participatie. Op die wet hebben we nu en snel geen invloed. Ja, die invloed hadden we dan al vele jaren eerder moeten laten gelden. Maar ja, in die jaren wisten we weer niet dat we zelf onze verzorgingsstaat al hadden geïnstalleerd. En zo gaat het maar door. Een continuüm van veranderingen dus. Telkens weer nieuwe antwoorden geven op een steeds veranderende omgeving.

Retro is modern

Dagelijks hoor ik in mijn werk dat “we weer terug bij af zijn” en “dat we dit al vele jaren hebben geroepen”. Inmiddels antwoord ik met zinnen als: “ja, maar ik vind de seventies jurkjes van mijn moeder nu ook weer gaaf” en “ik geloof ook niet in zelfrijdende auto’s”. Dat kan toch niet waar zijn. Hoe moet dat dan?

Drumcafe.nl

Samen trommelen lukt blijkbaar wel. Muziek is iets van alle tijden. Mijn gezonde schoonmoeder wil ieder jaar naar Andre Rieu op ’t Vrijthof. Mijn demente moeder herkent oude liedjes en klapt precies op de maat mee. Blijdschap alom en de bekende vonkjes in de ogen.

thumbnail_IMG_2450

Zo ook sloten we vandaag de WOZL Kick Off af. Met vele vonkjes. Vier mannen die ons in 3 kwartier lieten stralen, swingen en ons eigen ritme lieten zoeken. Het lukte ons samen. We deden het, we hadden de gave samen en we werden toch zo blij van onze eigen muziek. Hoe mooi! Het gaat niet zozeer om het WAT van een verandering. Het gaat juist om HOE je daarmee om wil gaan.

Vele veranderingen zullen blijven komen. Wil jij aan het stuur blijven zitten? Wil jij jouw antwoorden geven op dat alles? Trommel dan door en ontdek jouw eigen gave. Jij bent namelijk degene die zin geeft aan jouw gedachten en gevoelens. www.loeslivelearn.nl

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.