SamenZijn

Vandaag keek ik naar het podium van de gedeelde smart bij DWDD. Ontroerd, voor de 2e keer in de afgelopen tijd natte ogen. Dat is nochtans (ouderwets woord) erg weinig voor me, al zeg ik het zelf, want mijn kraantje lekt sneller dan gemiddeld. Ik vond deze uitvoering van SamenZijn door Willeke, Waylon en Wibi geniaal. Hun gekke combi raakte me, van het nummer was ik altijd al fan. Alsof de woorden, hier en daar aangepast, een flink diep plekje in mijn hart opzochten.

Los of “lost”?
Voor even was ik los. Los van alles om me heen. Of moet ik het “lost” noemen? Misschien verlost van ellende en weer een paar minuten vol van vervoering. Het knaagt namelijk. Herken je dat? Ik slaap goed en toch word ik moe wakker. Kan ik mijn brein uitzetten? Nooit helemaal, maar het bewust inzetten van ontspanningstechnieken is niet nieuw voor me. Ik kan me focussen op positiviteit, ik geef me over aan hoop en vertrouwen. Jaja, dat denk ik ten minste. Waarschijnlijk beukt mijn ego er toch telkens doorheen en raak ik moe van de strijd tussen brein, ego en gevoel.

Intuïtie
Alle ontspanningsoefeningen ten spijt, het gaat nu veel meer over een diepere bezinning, rust en intuïtie. Ik weet niet of je het intuïtie mag noemen als je al veel langer “weet” dat er een basale reset nodig is. Dat zeiden wetenschappers ook, dat weten we eigenlijk allemaal. Mijn frustratie is wel eens dat ik meestal niet de woorden kan vinden, op een moment dat het nodig lijkt, om uit te leggen wat ik bedoel, wat ik voel en wat ik een soort van voorspel. Let wel: ik heb zeker geen paranormale gaven. Ik kan het alleen maar in Jip & Janneke taal uitleggen of voor me zien. Mediteren doet goed! Juist nu omarm ik ook alle wetenschappers die vanuit kennis, onderzoek en ratio door moeten ploeteren om dat ene vaccin te vinden en om andere tegenmiddelen te vinden.

Welkom
Sinds vorige week zijn mijn trainingen en coaching voor een groot deel stil gevallen. Dat is niet erg. “Ieder afscheid betekent een nieuw begin.” In deze tijd een heel rauwe uitspraak, dat besef ik. Toch wil ik dat je weet en voelt dat je me altijd mag bellen, appen of mailen. Ik kan je niet beloven dat we samen gaan wandelen of een kop koffie drinken. Ik kan je wel beloven dat ik je online vooruit wil helpen. Voel je welkom!

Loes Live & Learn wil SamenZijn
https://www.youtube.com/watch?v=KMq0xCNKQZc

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.