Samen een boek schrijven?

Een nieuwe bladzijde
Vroeger al stuurde ik mijn wensen regelmatig naar het heelal. Deed jij dat ook en liet je jouw persoonlijke boodschap achter in een ingemetselde capsule of onder de grond? Ben je iemand die naar binnen keert of lucht je je hart juist bij een ander? Ga je veel lezen en informatie tot je nemen of leid je jezelf af op een andere manier? Ben je iemand die intuïtie en onverklaarbare dingen herkent of ben je op zoek naar feiten en objectieve verklaringen?

De brief voor de Corona
Mijn manier is schrijven. Als kind was ik fan van Tonke Dragts “De brief voor de koning”.  Tonke zat met haar familie opgesloten in een kamp in Nederlands Indië. Toch heeft ze daar niet alleen maar slechte herinneringen aan. In het kamp was er te weinig van alles, zo ook te weinig boeken. Tonke ging daarom samen met een vriendinnetje boeken maken. Dat er ook te weinig papier was, hield ze niet tegen. Ze schreven op alles wat ze konden vinden: op vreemde stukjes papier, oude blaadjes en zelfs op wc-papier.

Van de nood een deugd
Anno 2022 hebben we alles in overvloed en wij hoeven niet op zoek naar vreemde stukjes papier. Sterker nog: papiergebruik is not-done en we sturen onze boodschap 24/7 met één druk op de knop de wereld in. Maar toch? Zo supergraag zou ik een boek uitgeven met jullie verhalen. Ik denk namelijk dat we onze toekomstige generaties een groot geschenk geven als we érgens een mooie bundeling hebben van deze fase in onze geschiedenis. Niet een Wikipedia feitenrelaas, maar wel een emotionele encyclopedie aan ervaringen.

Jouw boodschap aan het virus
Oftewel: als je zin hebt, schrijf me dan “Jouw brief voor de Corona”. Als je het liever persoonlijk vertelt, spreek het dan in. Wil je het in de vorm van een interview, dan probeer ik dat te regelen. Ik denk dat het een inkijk mag worden voor de kleinkinderen van onze kleinkinderen. De feiten en cijfers kunnen ook zij waarschijnlijk blijven opzoeken. Dat wat het met ons, hun voorouders, deed niet.

Doe je mee?
Mail me “Jouw brief voor de Corona” naar info@loeslivelearn.nl of bel me.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.