Loes en onze jeugd

Sinds 2013 begeleid ik ook particulieren. En opvallend genoeg, krijg ik vooral aanvragen van ouders die namens hun kinderen aan mij vragen of ik hun kinderen (vanaf 15 jaar) een “duwtje in de rug” kan geven. Ik ben gaan pionieren en ik ben erachter gekomen hoe ontzettend fijn en waardevol het is om met onze jeugd te werken.

Waar vragen deze jonge mensen om?

  • Zich zelfzeker voelen.
  • Zich kunnen profileren en presenteren.
  • Zich sociaal-vaardig kunnen opstellen.
  • Hun eigen grenzen kunnen aangeven.
  • Hun hoofd kunnen stilzetten.
  • Kunnen plannen en organiseren.
  • Kunnen ontspannen.

Trend 

Nu schrok ik daar niet zo van, want ik ervoer al steeds meer hoe wezenlijk het is dat onze toekomstige generatie zich vooral staande houdt als een zelfbewuste, prima zelf-reflecterende en daarmee krachtige persoonlijkheid. Kennis en theorie eigenen ze zich wel toe via allerlei media. Persoonlijkheid, hun eigen kracht en kunst, hun identiteitsontwikkeling en het omgaan met de druk van alles-in-hun-leven vergt iets meer. Dat halen ze bijna nooit uit hun snelle levens, 24-uurs-beschikbaar-zijn en hun ongekende multi-tasking.

Daar is simpelweg aandacht voor nodig. Want wat je aandacht geeft, groeit.

Duwtje in de rug 

Mocht jij een “duwtje in de rug nodig hebben” op bovenstaande punten, bel of mail me.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.