Hoe Zomer Hoe Slomer

Provence en Pokemon

Deze zomer togen wij naar la Douce France. Prachtige camping, prima nautil home, grote houten veranda met knusse pergola. Wat wil je nog meer? Ja, XXL koelkast en 4 werkende gaspitten. Die laatste waren voor mij overigens geen prioriteit. Maar ja, mijn ego ging ook mee op vakantie en werd bijna dagelijks gestreeld wanneer de kinderen veel enthousiaster reageerden op mijn kookkunsten dan op de Franse haute cuisine. Onze zomer-2016-slogan “Niets moet, alles mag” was overigens niet zo’n heel doordachte. Die gaat je natuurlijk tegenwerken. En dus heeft Pim niet alleen van de prachtige Provence genoten, maar ook van het vinden van vele Pokemons.

Lezen en Pesten

Wat me dit jaar opviel, is hoe graag we allen lezen. Toen Roos en Pim hun boeken uit hadden, zijn ze aan Matthijs’ National Geographics begonnen. Dat leidde tot fijne gesprekken over de wereld met al zijn rijkdommen. Een andere gedeelde hobby is kaarten. Ooit ben ik bekroond als toepkoningin. Dit jaar had ik meer geluk in de liefde dan in het spel. Zo ook Roos en Pim, vinden ze zelf althans. Bijna hartverscheurend om kinderen te zien verliezen. Vooral het verbijten van hun woede/verdriet bij een spelletje Pesten. Er is veel geknuffeld tijdens die kaartavonden, veel geluk in de liefde dus.

Palais des Papes en Huis van God

Paragraaf Cultuur. Naar de top van de Mont Ventoux. Met de auto dan en met veel respect voor alle fietsers en vals-plat. Markten bezoeken in Bedoin, Carpentras en Orange. Roos die als een echte meid het geweldig vindt om kraampjes met van alles te bekijken. Een heuse strap-less jurk en haarkrans gescoord. Als klapper naar Avignon! Nou moeten jullie weten dat Pim mij tijdens een actuele fietstocht 100-uit heeft verteld waarom hij niet in God gelooft. Spraakwaterval gelooft in de big-bang en legt gedetailleerd uit waarom die goede grote God volgens hem niet kan hebben bestaan. In Avignon (zoals overal), wil ik toch even een kaarsje branden om stil te staan bij onze dierbare overledenen. Wij manen Roos en Pim tot stilte.

Pim: “Waarom moet je hier dan stil zijn”?

Ik: “Omdat dit het Huis van God is”

Pim (na 30 sec): “Woont God hier echt”? Waar is zijn woonkamer en slaapkamer dan? En waar ging hij dan naar de WC”?

“Loes Live & Learn moet er ook weer aan geloven. Zomerdal voorbij, “Hoe zomer hoe slomer”. Klaar voor een druk en ontzettend boeiend najaar”

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.