“Het kan even vervelend zijn”

We voelden het natuurlijk al aankomen, de woorden van Rutte en de Jonge, met (wat ik vind althans) een terechte oproep. Dat wij onderhand wel klaar zijn met Corona, is Corona dat nog niet met ons. Oppassen geblazen dus. Dat vond ik en dat vind ik nog steeds.

Weloverwogen de keuze gemaakt voor onze vakantie in Zuid Italië, strubbelde mijn linkeroor aan het einde flink tegen. We hebben het over een maand geleden. Snel snel op de laatste ochtend nog naar een huisarts in San Vito dei Normanni gegaan die me druppels gaf om het ergste te voorkomen. Want vliegen zou pijnlijk kunnen zijn. Dat viel mee, wat zeker weten kwam door de hoeveelheid paracetamols die ik in die 48 uur had geslikt. Oorpijn ken ik al mijn hele leven, maar deze staat hoog in de top 3 (joehee). Dus enigszins uitgeput, beetje high, hartstikke doof en kei blij dat ik de vlucht overleefd had, mocht ik thuis meteen naar het ‘vieze’ spreekuur. De assistente heeft me telefonisch meerdere keren proberen uit te leggen dat dat ‘vies’ niets te maken had met mijn oor, maar dat het nou eenmaal zo genoemd werd blabla. Ik hoorde met dat dove oor alleen maar ‘niezend’ spreekuur en ging vervolgens uitleggen dat ik helemaal niet nieste etc.
Aangekomen op het ‘vieze’ spreekuur, had ik geen stem meer over. De huisarts zag al van verre dat ik een “oei dat is een heel fikse” ontsteking aan de gehoorgang had opgelopen. Hij stelde me gerust.
“Dat je ook zo’n last van je keel hebt, komt door die pittige ontsteking. Keel valt oor aan. Ik schrijf je andere druppels voor en dan moet je snel verlichting voelen.”
Mag ik voor de zekerheid toch een corona-test?”
“Natuurlijk, maar ik weet voor 95% zeker dat dit puur jouw oorontsteking is.”

Okay, denk je het ergste gehad te hebben; sta je uiteindelijk in de tent van de teststraat. Keurig de flyer gelezen met info over die test. Dus hartstikke relaxt draai ik mijn raampje open en luister gewillig met mijn goede oor naar de instructies.
“U kunt een lichte kokhalsneiging krijgen en tranende ogen. Het is belangrijk dat u zich kunt ontspannen. Het kan even vervelend zijn.”
“Dat kan ik”:
piepte mijn hese stem de testdame nog glimlachend toe.
Niet dus! OMG, ik zal jullie de details besparen, maar ik denk een record te hebben gevestigd qua tijd dat ik in die teststraat heb gestaan. Mijn anatomie van de mond, tong en keel stond averechts op dat wat er nodig was voor een Corona-test. Het lukte niet, niet en niet. Kokhalzen en tranen, ONTSPAN, kokhalzen en tranen, ONTSPAN, kokhalzen en tranen…………het ging maar door en het lukte maar niet…………………ONTSPAN, kokhalzen en tranen…………
Goedzo, gelukt! Dan gaan we nu even de test in uw neus doen. Ontspan maar weer.”
Gelukkig deed zij wel lekker mee en was dat in een wip(neus) gebeurd.

Ik rijd de teststraat uit, wil even aan de kant parkeren en raak een flinke hoge stoeprand. Geen schade. Het had me trouwens niets uitgemaakt. Blij dat ik ervan af was, nog blijer dat de uitslag negatief was. Dankbaar voor alle mensen die testen en zich laten testen.

“Al kan het even vervelend zijn, laat je alsjeblieft testen als je klachten hebt. Als mijn anatomie het lukte, dan die van jou zeker!”

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.