First things first

Een opdrachtgever vraagt me om haar teams te helpen om samen te groeien en de onderlinge verhoudingen te verbeteren, zodat er met meer wederzijds vertrouwen en begrip samengewerkt kan worden.

Daar zijn bijna altijd mooie stappen in te zetten, maar even zo vaak is het de vraag of we meteen met de sfeer en relaties binnen een team moeten beginnen. Er is namelijk wel een kapstok nodig, een haakje waaraan we bijvoorbeeld feedback of constructief overleg kunnen ophangen.

Als er geen duidelijkheid is over toekomstbeeld & doelen, rollen & verantwoordelijkheden, taken & werkafspraken, dan wordt het lastig om zomaar met sfeer en vertrouwen aan de slag te gaan. Omgekeerd is het natuurlijk zo dat vertrouwen de basis is om met elkaar de weg naar meer helderheid te bewandelen.

Oftewel: heb je eerst richting en duidelijkheid nodig om meer vertrouwen te voelen óf heb je in de basis meer vertrouwen nodig om samen die toekomst verder uit te stippelen?

Wat je vertrekpunt ook is, graag help ik jou en jouw team mee om eind 2024 terug te kijken op groei & bloei. Met een frisse blik het nieuwe jaar in? Ik wandel graag met je mee 😊

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.