Doe Maar

Hennie Vrienten

Vandaag hoorde ik Hennie Vrienten op de radio. Op de vraag waarom hij onlangs in korte tijd 2 nieuwe albums lanceerde, terwijl voor deze albums het 23 jaar duurde voordat we weer echt iets van hem hoorden, antwoordde hij als volgt: “Het klinkt misschien koket, maar een liedje vraagt soms gewoon om geschreven te worden”. Mooi antwoord hè? Om 2 redenen.

Koket

Mooi hè? Dat hij het woord “koket” nog eens gebruikte. Ik had dat woord al heel lang niet meer gehoord. Een mooi woord vind ik het. Heden ten dage zou menigeen denken dat het fout gespeld is en dat er kroket had moeten staan. Zojuist de etymologie, ook een moeilijk woord, erop nageslagen. Het gaat me te ver om in deze Blog daar diep op in te gaan. Inmiddels heeft “koket” de gunstige bijklank van: ‘charmant’, ‘elegant’, ‘parmantig’.

Een liedje vraagt er soms gewoon om

Mooi hè? Dat Hennie zichzelf niet op de voorgrond zet en het liedje wel. Ernst Jansz was toen mijn grote, knappe held, maar Doe Maar was natuurlijk vooral ook Hennie Vrienten. Sorry dat ik de andere 2 muzikanten nu niet noem. Maar laten we eerlijk zijn, die hingen er eigenlijk een beetje bij. Ik heb nog steeds buttons in de vorm van glitter gitaartjes, roze-groene bliksemschichten en band-foto’s waarvan ik maar geen afstand kan doen. Hoewel ik nog wat jong was, heeft Doe Maar’s tijdperk zich ook in mij genesteld. Ik viel niet flauw tijdens hun afscheidsconcert. Wel krijg ik nog altijd rode konen als ik terugdenk aan disco’s waarin ik op hun muziek stoer probeerde te dansen en dacht te begrijpen waarover ze zongen. Niet flirterig, niet koket. Dat durfde ik toen nog helemaal niet.

Een Blog vraagt er soms om

Ik snap Hennie wel. Soms vraagt een Blog er gewoon om. Om geschreven te worden. Dankjewel Hennie. Kleine dingen, grote dingen, als het maar een glimlach oplevert.

Kun jij terug gaan naar een periode waarin je, nog vaker dan nu, met rode konen en glimogen rondliep? Sentimenteel of niet, het helpt soms wel om je beter te voelen.

 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.