Beren, Otters & Apen

Op 10 april jl. verzamelden zo’n 30 Enexis Work Force Managers en IS planners zich om 08.30 in de Mount Kenia Lodge van Burgers’ Zoo. Wat zij toen nog niet wisten, was wat hun zogenaamde BOA-dag zou gaan inhouden. Ze kregen allemaal een naambadge en zagen dat ze, hoe toepasselijk, bij de groep Beren, Otters of Apen hoorden.

Beïnvloeden, Overtuigen en Adviseren (BOA)
Karin de Hart en Anja Vink, de organisatoren van deze dag, wilden hun collega’s graag verrassen met een interactief programma. En wat is er nu interessanter om met de competenties Beïnvloeden, Overtuigen en Adviseren (BOA) aan de slag te gaan?

Want zijn we niet continu bezig met het beïnvloeden van de ander? Wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken en hoe kunnen wij op een plezierige en evenwaardige manier de ander overtuigen van- en adviseren in allerlei zaken? En daarom stond 10 april in het teken van Enexis en BOA.

Aristoteles en anderen
Loes, Live & Learn mocht het inhoudelijke programma samenstellen en de dag voorzitten cq begeleiden. Manager Noord Remco Rooker trapte de dag af met een persoonlijke ervaring. Hij vertelde over een bekende jazz muzikant bij wie hij eens een workshop volgde. Die muzikant deed iets goeds wat Remco raakte. Hij werd overtuigd van zijn eigen muzikale talent.

Vervolgens is van alles de revue gepasseerd. Het begint bij intrinsiek gemotiveerd zijn. Dat is een absolute voorwaarde om met BOA aan de slag te gaan. Daarnaast zijn er meerdere principes waaraan we kunnen denken als we een goede beïnvloeder willen worden. Aristoteles was er al mee bezig en na hem zijn er velen die iets te vertellen hebben over dit onderwerp. Maar zeker ook een omgeving, met IJsland als voorbeeld, of een mooi muzieknummer, Wonderful days, beïnvloeden ons.

Theater
Het doel van die dag was om het nuttige met het aangename te verenigen. Enexis-collega’s ontmoetten elkaar en praatten bij. Ze werden in 3 groepen verdeeld en vervolgens gingen de Beren, Otters en Apen door Burgers’ Zoo wandelen. Uiteraard met uitdagende opdrachten.
De uitkomsten van de opdrachten kwamen terug in het theater: “de kunst van BOA”. Op ludieke wijze presenteerde iedere groep zich. Het publiek kreeg telkens een voorstelling waarin het op overtuigende wijze beïnvloed werd.

Verrassend
Ik merkte hoe ik verrast werd door 3 theatervoorstellingen van elk 15 minuten. Want als ik eerlijk ben, verwachtte ik gewone (lees: saaie) uitgesproken voordrachten. Enexis, een groot bedrijf met mensen die bezig zijn met techniek en ratio. Ahum, dat dacht ik dus, mijn aanname dus. Geweldig hoe iedere groep interactie tot stand bracht. Het publiek uitdagen om naar verschillende tafels te lopen. Een lief Engeltje en hels Duiveltje kwamen als geweten voorbij. Een rollenspel, waarbij de emoties door 2 anderen werden uitgebeeld. Zonder woorden, zo beeldend.

Stof tot nadenken
De Work Force Managers en IS planners gingen dan ook naar huis met stof tot nadenken. Hoe kunnen zij de competenties Beïnvloeden, Overtuigen en Adviseren inzetten in hun dagelijkse Enexis-praktijk?

Ik hoop dat ze allemaal nog regelmatig kijken naar hun sleutelhanger met (BOA) slang. Het staat symbool voor een dag vol zon, letterlijk en figuurlijk. Ik dank jullie hartelijk voor de prettige samenwerking op 10 april.

Wil je meer informatie over deze inspirerende dag, Karin en Anja kunnen je er alles over vertellen. Marloes Swinkels trouwens ook. www.loeslivelearn.nl

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.